aktivnosti

Klub stručne knjige

Klub stručne knjige

Sažetak rada Kluba (stručne) knjige u akademskoj godini 2021./2022.

Zaključili smo prvi, pilot ciklus našeg lektorskog Kluba stručne knjige! Klub se sastao ukupno pet (5) puta, u prosjeku jednom mjesečno, u sastavu od najviše 12, a najmanje 6 članica. Susreti su se u pravilu održavali prvog četvrtka u mjesecu (uz jednu iznimku), na Zoomu i hibridno. Popis knjiga koje smo pročitali i temeljito raspravili izgleda ovako:

 
1. Anita Peti Stantić: Čitanjem do (spo)razumijevanja (Naklada Ljevak, 2019.)
2. Kirsti Lonka: Fenomenalno učenje iz Finske. Prevela Vedrana Gnjidić (Naklada Ljevak, 2020.)
3. Anđel Starčević, Mate Kapović i Daliborka Sarić: Jeziku je svejedno (Sandorf, 2019.)
4. Petar Jandrić: Znanje u digitalnom dobu: razgovori s djecom jedne male revolucije. Preveo Dinko Telećan (Naklada Jesenski i Turk, Tehničko veleučilište, 2019.)
5. George Steiner: Errata: propitani život. Prevela Giga Gračan (Izdanja Antibarbarus, 2004.)
 
Susreti su bili dinamični, informativni, i istinski inspirativni. Nakon svakoga susreta sudionici su dobili PDF s kratkim bilješkama: zaključke, citate i sažetke, popise dodatne literature, videa i podcasta na temu te točke za daljnje razmišljanje, čitanje ili pisanje.
 
Najesen nastavljamo dalje, u istome tonu, te prvi susret najavljujemo za zadnji četvrtak u rujnu, 29.9., također preko Zooma. Kao i dosad, molimo da mi se svi oni koji žele sudjelovati jave voditeljici Kluba Andi Bukvić Pažin na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
I još nešto važno, za sve, a ne samo za dosadašnje sudionice: Mada smatramo da je osnovna ideja Kluba knjige razgovarati o pročitanoj knjizi, voljeli bismo ovom prilikom i sve vas koji ste zainteresirani, ali zauzeti, ili samo znatiželjni, pozvati na naš susret u rujnu, čak i ako knjigu niste pročitali. Možda vas nagovorimo na daljnja čitanja, ili barem na pivo ili kavu nakon Kluba!
 
U nastavku je popis naslova za ovu godinu, odnosno za susrete do kraja ove kalendarske godine:
 
1. Maryanne Wolf: Čitatelju, vrati se kući. Prevele Anita Peti Stantić, Vedrana Gnjidić (Naklada Ljevak, 2019.)
2. Amos Oz, Šira Hadad: Što čini jabuku? Šest razgovora o pisanju, ljubavi, osjećaju krivnje i ostalim užicima. Prevela Andrea Weiss Sadeh (Fraktura, 2021.)
3. Rada Iveković: Politike prevođenja. Prevela Milena Ostojić (Fraktura, 2022.)
 

 

 

logo hdsl bijeli

Sva prava pridržana © 2024 HDSL

Izrada stranice SIBOSWEB

HDSL